PeAr
Kalau korang rasa remaja lagi, download lah issue terbaru Remaja keluaran Mac 2009....

http://img5.imageshack.us/img5/1005/majalahremaja541page001.jpg





PeAr
http://visibleprocrastinations.files.wordpress.com/2008/03/earthhour.jpg VS akademi fantasia 5 logo Pictures, Images and Photos

Bersediakah korang untuk tutup lampu selama sejam? Lampu je ke? kipas kene tutup ke? tv? hmm..apa apa pun tutup la apa apa yang patut... Earth Hour adalah satu program untuk menyebarkan kesedaran mengenai penjimatan tenaga dan kepanasan global dengan cara yang amat mudah : Setiap orang, dimana juga anda berada, adalah di’galakkan untuk menutup lampu selama satu jam.

Aku rasa inilah peluang kepada penyamun-penyamun,jebon-jebon,perompak-perompak untuk memulakan operasi yang diberi nama "YOU SAVE WE STOLE" senang keje dia orang... huhu...
Tapi aku percaya..betapa gelapnya rumah korang confirm t.v korang takleh tutup..Mana taknya AKADEMI FANTASIA KONSERT KE 3 Beb....Tapi disebabkan ia selama sejam je..aku rasa sempat kot korang nak tengok...Apa-apa pun inilah masanya kita menunaikan tanggungjawap kita di muka bumi untuk sama sama menyokong Earth Hour!







PeAr
khairy+jamaluddin Pictures, Images and Photos
PEMENANGNYA ADALAH K.J

Khairy Menang Jawatan Ketua Pemuda UMNO Dengan 304 undi… mengalahkan Mukhriz dan Khir Toyo

Khairy mendapat 304 undi..

Khir mendapat 254 undi..

Mukhriz mendapat 232 undi

KUALA LUMPUR: Dianggap sebagai keputusan yang mencemaskan, ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin dipilih sebagai Ketua Pemuda Umno yang baru.

Beliau yang memperolehi 304 undi menewaskan bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo dan ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir.

Khir Toyo menerima, 254 undi, manakala Mukhriz pula 232 undi.

Jawatan Naib Ketua, dimenangi oleh ahli Parlimen Muar, Datuk Razali Ibrahim yang juga Ketua Pemuda Johor. Beliau memperoleh 417 undi menewaskan Datuk Reezal Merican Naina Merican.

Dalam ucapan penggulungan perhimpunan Agung Pemuda, Khairy berazam mewujudkan barisan Pemuda yang berani menuntut perubahan dan semangat setiakawan.

Beliau menekankan aspek itu dengan mengambilkira slogan kempen ketiga-tiga calon berkenaan.

Keputusan itu sekaligus Khairy meneruskan tradisi seorang Naib Ketua mengambil alih jawatan Ketua Pemuda Umno.

Sementara itu, ketika beliau menyampaikan ucapan penggulungan petang tadi wujud suasana tegang di antara penyokong-penyokong Khairy dan Mukhriz di aras 1 bangunan
PWTC.






PeAr

Dengar cerita, inilah gambar pengacara 999 Zakiah Anas yang digembar gemburkan,aku pun tak pasti..sebab banyak muka klon manusia nie... Tapi gaya posing memang ada..hanya pengacara saja boleh post ayu cam tu huhu komen sikit..




PeAr
Your creativity becomes art.. Sedang aku melayari internet, aku terjumpa web nie. Web nie membolehkan korang buat avatar macam kartun mangga.Jika korang berminat untuk membuat bolehlah ke www.faceyourmanga.com korang leh design bentuk muka korang macam mana yang ko nak huhu..senang je nak buat benda nie...

Sample Avatar aku
ala-ala anak Godfather
Photobucket
PEAR

Cool kan!! hope u guys enjoy buat avatar korang..






PeAr

Photobucket
MARI DOWNLOAD E-BOOK MAJALAH PC





PeAr

Salam..sudah 3 hari aku tak buat posting...maaflah hari minggu aku sibuk..selalunya org hari minggu cuti..tapi hari minggu akulah yang paling sibuk..nak-nak musim cuti sekolah.. Musim orang kahwin dan bertunang..Huhuhu... Ok aku just nak kongsi dengan korang pasal income aku di MYRM10.. Terima kasih MYRM10 kerana membayar aku RM 64 ringgit.. terus masuk ke bank aku.. huhu..best best...

Sekurang kurangnya dapatlah mengubati duka lara aku disebabkan M.U kalah pada Fulham haha.. Ok disini aku copy screen shot dari mainpage MYRM10, mengatakan bahawa dia orang dah bayar aku. Aku kurang pandai sangat buat screen shot..aku copy paste jea nie... kalau ada yang pandai sudi sudilah ajar aku. Oh ya.. nama aku yang kat bawah tu , Muzzafar Salleh (RM 64) bagi mereka yang belum join tu..join la.tak menaja pun dapat sen..ok...salam...

ebulksms


Screen shot MYRM10

Jumlah Ahli

:8673

Jumlah Ahli VIP

:6085

Jumlah Ahli Free

:2582

Jumlah Visitor

340349

Jumlah Online

33 Online Users

Bayaran Terbaru

- Abdul Halim Noor (RM36.9)
- Muzzafar Salleh (RM64)
- nurul aini binti mohd rais (RM16)
- ABDULLAH BIN YAAKUB (RM19)
- SITI MERIAM BT MAMAT (RM12)
- Muhammad Hafiz Bin Hassan (RM10)
- Mohd Fazil Husin (RM7.1)



































































































PeAr
http://sesengalubi.files.wordpress.com/2009/02/yuna-rocket-chord.jpg
Yuna ( Tudung also can Rock la)

Yuna..siapa Yuna? pada mulanya bila aku dengar lagu dia aku tak rasa apa-apa..hmmm just another English song...tapi suddenly bila aku usha youtube..Luna nie rupanya melayu..wow! biar betik...Suara macam ala2 corrine bailey+hailey bennet huhuhuhu...bila aku selidik barulah aku tahu yang Yuna nie memang dari Malaysia..asal la aku tak tahu....

Sapa sangka wanita bertudung nie pandai memetik gitar...dengan suaranya yang perghh..susah aku nak describe.. lirik dan melodi nya memukau aku..hmmm aku kurang dapat info pasal YUNA..maybe dia nie low profile..

Walaupun Luna masih baru,aku dapat rasakan dia boleh pergi jauh..dengan lagu hit nya "Rocket" ia sudah cukup ke tahap INTERNATIONAL LEVEL.. aku harap.. Luna maintain main genre muzik camnie...

Rocket

You're like a rocket in my mind
That's waiting to define everything about me no one knew
And you stick like a poster on my wall
As if you dont wanna move

I got no money in my pocket
Nobody to rock with but you
But you know me I don't seem to roll
Somehow we managed to get through

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I get to see you tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

It's like I'm picking up a miracle off the sidewalk
Like kitten in the box
Don't contemplate yourself, you say
Cause you're all you've got
I'm a --- and pathetic
At the same time unlike you
Baby you've got no move
And you think I'm good at what I do

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I have you home tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

You're like a rocket in my mind
Waiting to define everything about me
You're like a poster on my wall
Sticking, don't wanna fall
As if you dont wanna move

Download Full Yuna music
FREE!!!






PeAr
Dua hari aku tak sentuh laptop aku, aku rasakan seperti di dunia lain..aku sibuk sejak kebelakangan ini dengan kerja kerja luar aku..so anything yang menarik buat aku? Hmm....kekecewaan melanda aku sebab manchester kalah dengan Liverfool huhuhu..Tapi takpe...Manchester Rocks! kekalahan itu kadang kadang bagus untuk motivate player supaya tidak leka dengan pihak lawan..

Walaupun aku dikutuk oleh supporter Liverfool,Arsenal dan Chelsea hehehe..Tak kisah bro.Biasalah....semua nak tengok Manchester United kalah..sebab Manchester jarang kalah hahaha..

Kay..enuff pasal bola...lepas nie aku nak concentrate keje keje internet aku yang aku tinggalkan selama dua hari..Hmm.aku baru duit kat MYRM10 tu...adalah dalam Rm60 ringgit..jadilah untuk aku beli rokok,nescafe dan sebagainya... Sesiapa yang berminat join tu join la..tak rugi pun join..hanya Rm10..aku dah boleh dapat RM 60 dalam seminggu..good good..huhu...ini link dia kalau korang nak join http://myrm10.com/7954

Salam...

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/12_03/FerdinandTorres_468x542.jpg

Rio Ferdinand
"We got a rude awakening today that if we don’t go out and work hard as a collective unit then we won’t get the results."





PeAr

Hanny Wahab, pelakon sinetron Wulan mati di”bunuh selepas dirogol dalam rumahnya di’Jakarta Barat, semalam. Mayatnya di’temui oleh anaknya yang bersiap ke sekolah, kehairanan kerana tidak menemui Hanny pada pagi tersebut. Kemaluan Hanny juga ada tanda-tanda di’rogol malah terdapat tompokan air mani di’kawasan terbabit.

Anaknya, Ahmad terkejut melihat ibunya berbujur tanpa pakaian di’atas katil dengan kesan luka di kepala tatkala membuka pintu bilik ibunya. Berdasarkan kenyataan Ahmad, katanya, Hanny ada di datangi tiga lelaki pada pukul 10 malam kejadian dan polis sedang menyiasat kemungkinan mereka terlibat dalam kejadian itu.

Setakat in masih belum ada suspek yang di’tahan.






PeAr

http://userserve-ak.last.fm/serve/252/329557.jpg

Ya..betul...Tiara Jacquelina dilantik sebagai pengetua baru AF musim ke-7. Pengumuman ini dibuat oleh pihak Astro di Jalan Dungun, Damansara. Jangan terkejut puteri gunung ledang ini bakal mengegarkan AF7 dengan ilmunya.

Tapi yang pastinya buat pertama kali dalam sejarah Af7 melantik seorang pengetua wanita untuk mengemudi AF7. Tiara yang baru kembali dari mengerjakan umrah di Tanah Suci Makkah ternyata gembira dengan perlantikan itu dan berazam membimbing pelajar AF7 ke tahap yang cemerlang

Apa yang aku harapkan musim baru ini? Hmm..aku bukanlah peminat AF, cuma bila someone yang ada knowledge mengenai stage..aku dapat rasakan AF7 lebih mantap.Tetapi,bergantung juga dengan budak budak AF7 yang baru ini,sama ada mereka ada aura atau tidak.

Personally...aku penah jumpa Tiara nie dekat office dia di Ampang, masa tu aku nak mintak sponsor filem pendek aku. Dengan tidak berfikir panjang...dia sudi menaja aku..sehinggalah terbitnya filem pendek aku... Tq Puan Tiara...walaupun masa tu budget dia lari sikit buat PGl hehehe...






PeAr
http://www.kosmo.com.my/kosmo/pix/2008/0131/Kosmo/Hiburan/hi_02.1.jpg

HAMPIR empat tahun selepas album terakhir, Rebirth Into Reality, kumpulan hip hop jenama Too Phat semakin sunyi di arena muzik tanah air.

Rakan duonya, Malique sekejap menghilang, sekejap timbul dan tahun lepas, Malique muncul dengan album solo pertama berjudul OK. Apa sudah jadi dengan Too Phat?.Selepas dua tahun projek album solonya digerakkan, Joe Flizzow turut mengikuti jejak Malique dan kini memulakan perjuangan baru atas nafas The President, album solo pertamanya yang mula dipasarkan oleh Warner Music Malaysia pada 31 Disember 2008.

Namun bagi pendapat aku, kedua dua mereka perlu disatukan kembali. Masing masing mempunyai keunikkan vokal yang tersendiri. Malique lebih sesuai menyanyikan lagu Hip Hop melayu, manakala Joe pula lebih sesuai dengan lagu-lagu Hip Hop barat.

Hmm apabila rebirth into reality muncul, aku berpendapat ini comeback terbaik untuk Malique setelah hilang beberapa tahun. Namun comeback Malique tidak menjadi..

Kadang kadang aku berfikir adakah jalan cerita mereka ini sama dengan TUPAC dan NOTORIOUS BIG? wow..jauh sungguh aku berfikir...tapi hakikatnya mungkin plotnya ada yang sama..bermula rapping bersama dan berpisah bersama..

Hmm bagi mereka yang masih belum mendengar lagu Isabella nie..dengarkanlah...hmm tapi aku rasa cam sesuai MALIQUE menyanyikan lagu ini...Kisah cintanya di INDONESIA.

PeAr

Honda Records Highest Monthly Sales in History
Sunday, March 01, 2009 By YS Khong

Petaling Jaya, 26 February 2009 – Honda Malaysia had recorded sales of 3,815 units for the month of January 2009, the highest monthly sales ever achieved in history. The record achievement also means that Honda had captured 10% of the Total Industry Volume (TIV) market share as reported by Malaysian Automotive Association (MAA) recently.
“We are truly delighted to be reporting the highest monthly sales ever in history notwithstanding this significantly more challenging year. Despite the declining market condition, Honda Malaysia still managed to record more than 30% increase in sales year-to-year. In fact, according to the data provided by MAA in its recent report, the market had shrunk by 17.5% year-to-year,” remarked Mr. Atsushi Fujimoto, the Managing Director & Chief Executive Officer of Honda Malaysia.
Honda Malaysia has attributed the tremendous sales result to the newly launched All-New City, which has incidentally doubled the showroom traffic ever since. In its total sales of 3,815 units, the All-New City sold 1,737 units, almost 50% of the total sales.
In order to cope with the overwhelming demand on the All-New City, Honda Malaysia has increased the production of this particular model by 20%, so as to shorten the waiting period. In fact, the Pegoh Plant is running on full capacity with two 10-hour shifts and occasional runtime during holidays.
The other stable products such as Civic, Accord and CR-V also register healthy numbers of with 734, 803 and 413 units respectively.
In response to the significant result achieved in the start of the year, Mr. Fujimoto commented that “With the great head start shown in January, we are truly motivated and we are confident of achieving our annual sales target of 35,000 units. Amid the challenging market condition, we are confident that Honda will emerge as the preferred choice due to its strong brand acceptance which is tagged with the highest quality products, sales and after sales services at reasonable price".

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign