PeAr
http://blogs.warwick.ac.uk/images/laurakilarski/2006/06/19/closed.jpg

Dengan Rasminya aku menutup blog ini dengan penuh rasa kenangan..


Dan dengan rasminya aku telah berada di blog baru rumah yang lebih selesa


Jangan lupa add aku dirumah baru,kerana ada contest yang aku nak lancarkan sempena menyambut blog baru.


PeAr
Photobucket

Adakah pekerjaan ini pekerjaan terbaik untuk anda? Jom tengok apa kerja yang perlu dilakukan.


1: Menjaga dan buat report di "Great Barrier Reef" sebuah pulau di Queensland Australia
Tuliskan report and atau apa -apa aktiviti anda lakukan di blog. Tidak kisahlah sama ada anda nak snorkling ke, pergi spa ke, apa sahaja yang menarik di pulau ini untuk di terokai.Apa yang perlu anda lakukan update berserta gambar di b
log macam diari harianlah..

2: Bagi makan ikan
Ada lebih kurang 1,500 spesis ikan..kasi makan je..(Chet tabur jela apa susah)

3: Bersihkan Pool
Senang giler kerja ini, pool mesti ada automotik filter.so takyah susah susah nak bersihkan.Kalau aku... suka je nak bersihkan sambil mandi.

Best bukan..nak tahu sapa yang dapat kerja ini?

http://thestandard.com.hk/images/instant_news/20090506/art(7).jpg
Mak,Abah den menang ni duk kat Pulau

Nama lelaki bertuah ini adalah Ben Southall berusia 34 tahun,kerjanya sebelum ini hanyalah melakukan kerja kerja amal.Daripada 16 finalis yang dipilih.Ben dinobatkan sebagai pemenang untuk pertandingan ini.Dan dia lah yang paling layak untuk menjaga pulau ini. Berapa gajinya? Dia akan dibayar $150,000 selama enam bulan bekerja?( huhuh bukannya ada pencen 6 bulan je)

Adakah ini kerja idaman anda? hmm bagi aku taklah sangat kerja idaman, mula mula mungkin seronok lepak di pulau macam Raja...lama-lama kebosanan akan melanda jiwa..Aku rasa mencari pekerjaan sebenarnya datang dari apa yang kita minat. Jika kita minat sesuatu dan kita bekerja dengan bidang yang kita minat,insyaallah...kita akan sentiasa seronok dengan kerja kita.Contohnya aku,aku sukakan editing,so aku jadi Visual Editor lah...

p/s Kenapa ramai budak2 U suka lari bidang yang dia belajar? Contohnya ambil bidang IT, kerja bidang penyiaran..tiada LOGIKA...
PeAr


Ahmad Dhani...oh apa yang aku perlu cerita mamat nie...muzik dia sahaja sudah menaikkan bulu roma...Baru-baru ini aku ada terdengar di radio lagu MADU TIGA nyanyian Ahmad Dhani best giler lagu ini,kira boleh la layan.Arrangement dalam lagu ini ada unsur unsur TANGO..sudah cukup untuk suami suami diluar sana menyanyi mengikut irama...Lagu ini memang evergreen....semua rakyat Malaysia tahu, jadi Ahmad Dhani gunakan kesempatan ini untuk buat come back agaknya buat peminat2 dia kat Malaysia...

Semalam aku tengok pulak Video Klip lagu ini,simple tapi terhibur...Mamat ini siap pakai t-shirt ada gambar P-Ramlee lagi...dah la...apa kes sebenarnya aku cerita pasal artis seberang ini...mesti sebab takde kes artis Malaysia kot...balik2 gossip adus.BOSAN! BOSAN!

P/S Aku terbaca majalah MANGGA dan aku rasa majalah ini dikategorikan sebagai majalah lucah...Content story dah la tak banyak..asyik dok tayang perempuan seksi, dengan lelaki di swimming pool...adoi....

PeAr
Korang nak rasa sasau tak? Jom layan RED DOT yang giler nie..sasau aku dibuatnya....




PeAr
20 Ebook Percuma Untuk Newbie
Tawaran percuma ini Dibuka Untuk sementara sahaja

Dunia tanpa batasan. Anda tidak perlu mengeluarkan modal anda untuk mendapatkan Ebook-Ebook seperti yang saya senarai. Ebook ini sesuai untuk Newbie

1. 5 Langkah Mudah Memulakan Perniagaan Internet
2. 5 Rahsia Sulit Untuk Kaya Di Internet
3. 7 Rahsia Gaya Pos
4. 100 Cara Promosi Tingkatkan Web Trafik Anda
5. Bina Blog Dalam 3 Minit
6. Clickbank Untuk Newbies
7. Kesilapan Usahawan Muda Internet
8. Laporan Adsense Janawang
9. Panduan Daftar Paypal
10. Panduan Domain
11. Panduan Membeli Belah Secara Online
12. Diari Kehidupan Seorang IM
13. Formula Matematik 1juta Dalam 1tahun
14. Panduanbloggeradsense
15. PELITA AFFILIATE
16. 6moduladsense
17. Rahsia_Web_Jualan
18. 48-HOUR ACTION PLAN Affiliate Easy
19. Model Internet,Clickbank,Paypal
20. Panduan Nuffnang




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign