PeAr
Photobucket

Adakah pekerjaan ini pekerjaan terbaik untuk anda? Jom tengok apa kerja yang perlu dilakukan.


1: Menjaga dan buat report di "Great Barrier Reef" sebuah pulau di Queensland Australia
Tuliskan report and atau apa -apa aktiviti anda lakukan di blog. Tidak kisahlah sama ada anda nak snorkling ke, pergi spa ke, apa sahaja yang menarik di pulau ini untuk di terokai.Apa yang perlu anda lakukan update berserta gambar di b
log macam diari harianlah..

2: Bagi makan ikan
Ada lebih kurang 1,500 spesis ikan..kasi makan je..(Chet tabur jela apa susah)

3: Bersihkan Pool
Senang giler kerja ini, pool mesti ada automotik filter.so takyah susah susah nak bersihkan.Kalau aku... suka je nak bersihkan sambil mandi.

Best bukan..nak tahu sapa yang dapat kerja ini?

http://thestandard.com.hk/images/instant_news/20090506/art(7).jpg
Mak,Abah den menang ni duk kat Pulau

Nama lelaki bertuah ini adalah Ben Southall berusia 34 tahun,kerjanya sebelum ini hanyalah melakukan kerja kerja amal.Daripada 16 finalis yang dipilih.Ben dinobatkan sebagai pemenang untuk pertandingan ini.Dan dia lah yang paling layak untuk menjaga pulau ini. Berapa gajinya? Dia akan dibayar $150,000 selama enam bulan bekerja?( huhuh bukannya ada pencen 6 bulan je)

Adakah ini kerja idaman anda? hmm bagi aku taklah sangat kerja idaman, mula mula mungkin seronok lepak di pulau macam Raja...lama-lama kebosanan akan melanda jiwa..Aku rasa mencari pekerjaan sebenarnya datang dari apa yang kita minat. Jika kita minat sesuatu dan kita bekerja dengan bidang yang kita minat,insyaallah...kita akan sentiasa seronok dengan kerja kita.Contohnya aku,aku sukakan editing,so aku jadi Visual Editor lah...

p/s Kenapa ramai budak2 U suka lari bidang yang dia belajar? Contohnya ambil bidang IT, kerja bidang penyiaran..tiada LOGIKA...
Label: , |
Reaksi: 
3 Responses
  1. shafiedotbiz Says:

    ish kalo aku mati nak duduk kat sini..tp kalo der tenet aku ok jer..yg pntg member2 chat n blogger...


  2. Pert Alpah Says:

    adoi lawa gila gambar tu biru2 lagi


  3. ekino Says:

    eheh,, :P

    asl kn dpt wet nak jer..tp kalo lame2 duk kat situ mau jd gila wooo..

    tak sanggup den! :P


Catat Ulasan

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign